• Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 23. september 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00

I anledning af hundredåret for den genforening af Sønderjylland til Danmark, der fandt sted i 1920, får Bjæverskov Menighedsråd besøg af tidligere direktør for Grænseforeningen, Niels Henriksen, som vil fortælle om den usædvanlige og spændende historie, der gik forud for de to folkeafstemninger i området, som sikrede, at grænsen mellem Danmark og Tyskland kunne følge folkets ønsker om nationalt tilhørsforhold. Grænsen blev flyttet fra Kongeåen og ned til der, hvor den går i dag: Syd om Tønder og nord om Flensborg.

Niels Henriksen, der selv er sønderjyde, er fortrolig med alle aspekter inden for Sønderjyllands historie og var fra 1988 til 2003 direktør for den store nationale og folkelige forening Grænseforeningen, hvis fremmeste formål er at støtte danske nationale formål i grænselandet, men i dag væsentligst det store danske mindretal i Sydslesvig, syd for grænsen, - i den del af Slesvig, som netop ikke blev genforenet med Danmark i 1920!

Mødet finder sted i Sognegården  - og er gratis og inkluderer kaffe med brød.

Bjæverskov Menighedsråd

Genforeningen af Sønderjylland i 1920 med grænseforeningen